Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés kincsesbánya recept

Cseresznyés kincsesbánya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • fél zacskó sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • fél liter tej
    • 25 dkg margarin
    • baracklekvár
    • magozott cseresznye
    • 1 csomag babapiskóta
    • 2 dl kávé

    Tetejére:

    • fél liter habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben.

    Ha a piskóta kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a kávéban megáztatjuk a babapiskótát és a lekvár tetejére helyezzük sorban.

    Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. A krémet rákenjük a babapiskótára, majd magozott cseresznyét vagy meggyet teszünk rá sorban.

    A tetejére felvert tejszín simítunk, majd csoki darabokkal díszítjük. Pár órára tegyük hűvös helyre, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Tipp:

    Szerintem meggyel, málnával, eperrel is el lehet készíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá