Cseresznyés kincsesbánya recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- fél zacskó sütőpor
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- 25 dkg margarin
- baracklekvár
- magozott cseresznye
- 1 csomag babapiskóta
- 2 dl kávé
Tetejére:
- fél liter habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben.
Ha a piskóta kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a kávéban megáztatjuk a babapiskótát és a lekvár tetejére helyezzük sorban.
Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. A krémet rákenjük a babapiskótára, majd magozott cseresznyét vagy meggyet teszünk rá sorban.
A tetejére felvert tejszín simítunk, majd csoki darabokkal díszítjük. Pár órára tegyük hűvös helyre, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Szerintem meggyel, málnával, eperrel is el lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »