Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés sütemény kevert tésztából recept

Cseresznyés sütemény kevert tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy (pl gáz) tepsihez:

    • 35 dkg finomliszt
    • 5 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor
    • 2 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg vaníliás pudingpor (3 csomag főzős pudingpor)
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kg kimagozott cseresznye

    Elkészítése:

    A cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is (ekkor teljesen felhígul majd a massza).

    A tojások fehérjét kezdjük el robotgéppel habbá verni, majd amikor már kifehéredik, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot és addig verjük hogy jó kemény habot kapunk.

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a pudingporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos-olajos-cukros keverékhez. Ezután robotgéppel szintén keverjük simára.

    A felvert tojásfehérjehab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, majd bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk (nem baj ha ez a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza).

    Ezután a maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához.

    Egy nagyobb tepsit (vagy gáztepsit aminek magasabb a pereme) béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki olajjal és szórjuk meg liszttel), majd öntsük bele a tésztát és egyenletesen simítsuk el.

    Ezután a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (tűpróbáig). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem.

    A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel és így kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá