Cseresznyés kincsesbánya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél zacskó sütőpor

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • fél liter tej
  • 25 dkg margarin
  • baracklekvár
  • magozott cseresznye
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 dl kávé

Tetejére:

  • fél liter habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben.

Ha a piskóta kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a kávéban megáztatjuk a babapiskótát és a lekvár tetejére helyezzük sorban.

Megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint. A krémet rákenjük a babapiskótára, majd magozott cseresznyét vagy meggyet teszünk rá sorban.

A tetejére felvert tejszín simítunk, majd csoki darabokkal díszítjük. Pár órára tegyük hűvös helyre, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Szerintem meggyel, málnával, eperrel is el lehet készíteni.