Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrom szelet recept

Citrom szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 6 dkg liszt
    • 2 evőkanál melegvíz
    • 1/4-ed csomag sütőpor
    • 1 evőkanál étolaj

    Krémhez:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
    • fél citrom leve

    Máz:

    • 20 dkg porcukor
    • fél citrom leve
    • 1-2 teáskanál forró víz

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.

    Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.

    Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.

    A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.

    A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá