Citrom szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 evőkanál melegvíz
- 1/4-ed csomag sütőpor
- 1 evőkanál étolaj
Krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- fél citrom leve
Máz:
- 20 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 1-2 teáskanál forró víz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.
Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.
A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!