Citrom szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 2 evőkanál melegvíz
  • 1/4-ed csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj

Krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • fél citrom leve

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 1-2 teáskanál forró víz

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral jó habosra kikeverjük. Apránként hozzákeverjük az olajat, meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.

Sütőpapírral bélelt, 24*16 cm-es tepsibe tesszük és kb 10 perc alatt, 180 C°-os előmelegített sütőben megsütjük.

Én külön- külön, 1-1 tojásból sütöttem a piskótát. Ha egyben sütitek, hűlés után vágjátok félbe.

A krémhez a pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a citrom levét. Jól kikeverjuk és rákenjük az egyik piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot is.

A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vízet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A piskóta tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!