Bundás alma recept

Hozzávalók:
- 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr)
- 2 nagyob alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházát csumázóval eltávolítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.
A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.
Megkenjük felvert tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.
Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »