Bundás alma recept

Hozzávalók:
- 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr)
- 2 nagyob alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházát csumázóval eltávolítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.
A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.
Megkenjük felvert tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.
Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »