Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás alma recept

Bundás alma
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr)
    • 2 nagyob alma
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, a magházát csumázóval eltávolítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

    A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.

    A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.

    Megkenjük felvert tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.

    Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá