Bundás alma recept
Hozzávalók:
- 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr)
- 2 nagyob alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez) - porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, a magházát csumázóval eltávolítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.
A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.
Megkenjük felvert tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.
Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









