Bundás alma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs hűtött leveles tészta (250 gr)
  • 2 nagyob alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávés kanál örölt fahéj
  • 1 tojássárgája (kenéshez)
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, a magházát csumázóval eltávolítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk.

A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az alma szeleteket.

A leveles tésztát kb 35*35 nagyságúra nyújtjuk. A felére ráhelyezzük az alma szeleteket, majd ráfordítjuk a tészta másik felét. Az almák széleinél a tésztákat összenyomkodjuk, majd éles késsel körbe vágjuk.

Megkenjük felvert tojássárgájával és forró sütőbe helyezzük.

Kb 10-15 perc alatt közepesen takarék lángon ropogósra sütjük. A sült, bundás almákat kihűtjük és porcukorral megszórjuk.