Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Budai szelet recept

Budai szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*37 cm-es tepsihez:

    A tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál tejföl

    A krémhez:

    • 26 dkg kristálycukor
    • 10 dkg barnacukor
    • 15 dkg vaj
    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál finomliszt

    Csokimázhoz:

    • 4 kanál cukor
    • 3 kanál víz
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Krém:

    Először a krémet készítjük el:

    A kétféle cukrot karamellizáljuk. A tejből elveszünk 1 dl-t, majd a liszttel simára keverjük.

    A maradék 4 dl tejet felforraljuk. Ezután a forró tejben elkeverjük a lisztes tejet és a karamellizált cukorhoz adjuk.

    Szép sűrűre főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a krém. A langyos krémbe apránként belekeverjük a vajat és kihabosítjuk vele.

    Tészta:

    A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a vajat. Szép sima tésztát gyúrunk a hozzávalókból.

    A tésztát három részre osztjuk, majd mérjük le tepsi hátlapját és a sütőpapírból vágjunk le 3 akkora méretet, mint a tepsink háta.

    A leszabott sütőpapíron nyújtsuk ki szép vékonyra a tésztát.

    A kinyújtott tésztát tegyük a tepsi hátára a sütőpapírral együtt, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 8-10 perc alatt süssük világosbarnára egyenként a lapokat.

    Összeállítás:

    Állítsuk össze a süteményünket. Tegyük egy tálcára az egyik lapot, majd krém felével kenjük meg. A krém tetejére helyezzük rá a második lapot, majd kenjük meg a maradék krémmel. A krém tetejére rakjuk rá a harmadik lapot, majd készítsük el csokimázat.

    A csokimáz hozzávalóit főzzük simára, majd keverjünk el benne 10 dkg vajat, végül a legfelső lap tetejére kenjük a mázat.

    Az elkészült süteményt 1 éjszakára tegyük hűtőbe vagy hideg helyre, hogy összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a lapok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá