Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brownie recept

Brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 ek szódabikarbóna
    • csipet só
    • 2 dl víz
    • 1,5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 ek keserű kakaópor

    Mázhoz:

    • 12 dkg margarin
    • 4 ek keserű kakaópor
    • 6 ek tejföl
    • 12 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 marék durvára vágott dió

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.

    Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáz tepsibe tegyük, hanem kb 2/3-ának megfelelő méretű tepsibe. Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs, otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

    Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat. A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.

    A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat. Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el. Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a süti. A végén szórjuk meg a dióval.

    Tipp:

    Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá