Brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek keserű kakaópor

Mázhoz:

  • 12 dkg margarin
  • 4 ek keserű kakaópor
  • 6 ek tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 marék durvára vágott dió

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.

Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáz tepsibe tegyük, hanem kb 2/3-ának megfelelő méretű tepsibe. Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs, otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat. A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.

A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat. Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el. Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a süti. A végén szórjuk meg a dióval.

Tipp:

Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!