Hozzávalók:
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy kisebb lábosban kevergetve felforraljuk a tésztához szükséges hozzávalók közül a vizet, a margarint és a kakaót. A tűzről levéve hozzáadjuk az előtte összeforgatott cukrot, lisztet és szódabikarbónát, végül a tejfölt, a csipet sót, a tojásokat és a vaníliás cukrot.
Ez egy nem túl nagy adag, ezért ne gáz tepsibe tegyük, hanem kb 2/3-ának megfelelő méretű tepsibe. Sütőpapírt használunk, vagy ha az nincs, otthon kikenjük a tepsit margarinnal. A már előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül elkészítjük a mázat. A hozzávalókat a dió kivételével megmelegítjük. Addig olvasztjuk, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne.
A megsült, még meleg tésztára öntjük a mázat. Fontos, hogy ha sütőpapírt használtunk, akkor azt a máz ráöntése előtt távolítsuk el. Ez a máz jó bőséges, de öntsük rá nyugodtan az egészet, így lesz finom a süti. A végén szórjuk meg a dióval.
Én rombusz alakúra szoktam vágni, de vághatjátok kockára is vagy szaggathattok belőle holdacskákat is!