Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boldogi rózsafánk recept

Boldogi rózsafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek (nyírfa)cukor
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dl tej
    • 400 g liszt
    • 5 g szódabikarbóna
    • a sütéshez kb 5 dl olaj
    • szóráshoz fahéjas (nyírfa)porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat egy tálba ütjük, felverjük és összekeverjük a cukorral, citrom héjával. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük és kb 1/2 dl olajat is belekeverünk.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy csomómentes tésztát kapjunk.

    Egy széles, lapos lábasba olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd a sütőformát belehelyezzük. Mikor már jól felforrósodott a sütőforma, akkor kivesszük, belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele teljesen, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején!

    Ami rátapad, azt a forró olajba visszahelyezzük. Hirtelen átsül, kb 30 másodperc alatt.

    A megsült tészta kinyílik a sütőformán és le is válik az olajba. Ha mégsem, az sem baj! A kész fánkot az olajból kiemeljük, lecsepegtetjük. Ha a formán maradt, egy tálca felett megrázogatjuk, hogy lecsússzon és tálcára helyezzük.

    Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk a kisült fánkokat.

    Tipp:

    Amikor kevés a masszánk és besűrűsödik én kevés vízzel lazítom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá