Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bocikocka recept

Bocikocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 csapott ek liszt
    • 1 csapott tk szódabikarbóna
    • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 11 csapott ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 11 ek olaj
    • 2,5 dl tej

    Töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.

    A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.

    A masszát az előkészített tepsibe öntjük.

    A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük. Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.

    170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem. Az összeállítása kb 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá