Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.
A masszát az előkészített tepsibe öntjük.
A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük. Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.
170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.
Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem. Az összeállítása kb 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.