Bocikocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bocikocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 csapott ek liszt
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 11 csapott ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 11 ek olaj
  • 2,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 3-4 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepesnél kicsit nagyobb tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, majd megszórjuk liszttel.

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a kakaóport. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A két részt összeforgatjuk, majd a tejjel lazítjuk.

A masszát az előkészített tepsibe öntjük.

A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, cukrokkal és a búzadarával jól összekeverjük. Egy kiskanál segítségével a kakaós massza tetejére kanalazzuk.

170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, szépen szeletelhető.

Tipp:

Régebben, mikor a gyerekek megszülettek és pici babák voltak, sokat készítettem ezt a süteményt, mert nagyon egyszerű, nem kell hangos gépeket használni hozzá, még mérleget sem. Az összeállítása kb 15 percet vesz igénybe, a többi a sütő dolga. Mutatós, puha sütemény.