Békebeli puncsszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg zsír
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
Töltelékhez:
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 1 rumaroma
A lapok lekenéséhez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2-3 ek málnaszörp
- 1 főzős puncs pudingpor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük, így a két kisebb tésztából készülnek a lapok.
Egy 22*34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik kisebb tésztát rányújtjuk. 10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A papírral együtt emeljük le, várjuk meg míg kihűl teljesen, mert különben összetörik.
A megmaradt nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, ezt egy nagyobb tepsiben süssük ki, mindegy mekkora. Nem baj ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe.
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, kakaóport és rumaromát is.
Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lap.
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított, átszűrt lekvárral kenjük le.
A tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felv erni,majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.
A tészta tetejére csurgatjuk a kész mázat. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt! Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »