Békebeli puncsszelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg zsír
- 20 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
Töltelékhez:
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl víz
- 20 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 1 rumaroma
A lapok lekenéséhez:
- baracklekvár
Mázhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2-3 ek málnaszörp
- 1 főzős puncs pudingpor
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük, így a két kisebb tésztából készülnek a lapok.
Egy 22*34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik kisebb tésztát rányújtjuk. 10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A papírral együtt emeljük le, várjuk meg míg kihűl teljesen, mert különben összetörik.
A megmaradt nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, ezt egy nagyobb tepsiben süssük ki, mindegy mekkora. Nem baj ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe.
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, kakaóport és rumaromát is.
Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lap.
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított, átszűrt lekvárral kenjük le.
A tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felv erni,majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.
A tészta tetejére csurgatjuk a kész mázat. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt! Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »