Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
A lapok lekenéséhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük, így a két kisebb tésztából készülnek a lapok.
Egy 22*34 cm-es tepsi hátoldalára teszünk szilikonos sütőpapírt és az egyik kisebb tésztát rányújtjuk. 10 perc alatt kb világosra sütjük 190 fokra melegített sütőben. A másik lapot is kisütjük ugyanígy.
A papírral együtt emeljük le, várjuk meg míg kihűl teljesen, mert különben összetörik.
A megmaradt nagyobb darab tésztát kinyújtjuk, ezt egy nagyobb tepsiben süssük ki, mindegy mekkora. Nem baj ha összetörik, mert úgy is összetörjük a töltelékbe.
A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, kakaóport és rumaromát is.
Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és a másik lap.
Egy nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át így hagyjuk.
Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított, átszűrt lekvárral kenjük le.
A tojásfehérjét a porcukorral és a szörppel elkezdjük felv erni,majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.
A tészta tetejére csurgatjuk a kész mázat. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar köt! Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!
Jó étvágyat kívánok!