Barackos-túrós süti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 4 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- fél csomag sütőpor
Tetejére:
- 25 dkg krémes túró
- 1-2 ek búzadara a túró állagától függően
- 2 ek cukor (vagy ízlés szerint több is lehet)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 hámozott, darabolt barack
Elkészítése:
Töltelék:
A túrót kikeverjük a cukrokkal, citromhéjjal és a búzadarával, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kanállal beleszaggatjuk a túrós masszát, majd megszórjuk a barackkal. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.