Barackos, joghurtos kocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál meleg víz
- 20 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 2 púpos teáskanál kakaópor
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 400 g sárgabarackízű joghurt (barack darabkákkal)
- 1,5 dl habtejszín
- 1 púpos teáskanál zselatin (por)
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük óvatosan.
Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 25-30 perc alatt készre sütjük (Tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és két lapba vágjuk.
A masszát kikeverhetjük külön is és így süthetünk 2 lapot.
A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz és hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverem a joghurtos krémhez, majd jól összedolgozzuk.
A már kihűlt egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Kicsit hagyjuk hűlni és rásimítjuk a krémre.
Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »