Barackos, joghurtos kocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál meleg víz
- 20 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 2 púpos teáskanál kakaópor
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 400 g sárgabarackízű joghurt (barack darabkákkal)
- 1,5 dl habtejszín
- 1 púpos teáskanál zselatin (por)
Mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük óvatosan.
Sütőpapírral bélelt 24*16 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 25-30 perc alatt készre sütjük (Tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és két lapba vágjuk.
A masszát kikeverhetjük külön is és így süthetünk 2 lapot.
A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítünk és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáöntjük a többi joghurthoz és hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverem a joghurtos krémhez, majd jól összedolgozzuk.
A már kihűlt egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, amire rákenjük a krém másik felét.
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal. Kicsit hagyjuk hűlni és rásimítjuk a krémre.
Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverjük. Hűtőbe tesszük, majd hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!