Banános-csokoládés tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg porcukor
- 2 ek fekete kakaópor
- 1 csapott evőkanál sötét kakaópor
- 3 púpozott evőkanál finomliszt
A fordításhoz:
kb 1 evőkanál finomliszt
A krémhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag (4 dkg) vanília ízű pudingpor
- 2 ek kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
- 2 banán
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, majd a tojássárgás masszához dolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk és közepes lángon (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 12 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.
A még meleg tészta tetejét enyhén meglisztezzük, a sütőpapírnál megemelve a tepsiben megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez 2,5 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl tejet, a tojást a pudingporral simára keverjük. A felforralt tejet kicsit hűlni hagyjuk, majd habverővel a pudingos keveréket belekeverjük. Teszünk hozzá 2 evőkanál cukrot és visszatéve a tűzhelyre állandó keverés mellett a habverővel sűrűre keverjük, de nem főzzük, mert akkor összeugrik! Nagyon figyelni kell, időben levenni és kevergetve kihűteni.
A puha vajat először magában, majd a porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük krémesre. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük és az egyik felét a kakaóval barnára színezzük.
A tésztát miután kitekertük először a vaníliás krémmel megkenjük, majd a kakaós krémet rásimítjuk. A meghámozott banánokat a felénk eső oldalára hosszában rárakjuk, majd szorosan föltekerjük és a papírjába visszacsomagoljuk.
2 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk, átrakjuk egy tortapapírral bélelt tálcára.
A mázhoz az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk gőz felett és a süteményt bevonjuk vele. Én szilikon ecsettel vastagon átkentem, így sokkal tisztább volt vele dolgozni, majd hűtőbe tesszük.
Amikor megszilárdult a máz, akkor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









