Bagolyszem recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk.
3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként téglalap alakúra, kb kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral az egészet és a két szélére magozott meggyet teszünk.
Feltekerjük a két szélétől kezdve. A közepénél kb 3 cm üres részt hagyunk.
A töltelékhez a cukorral felverjük a fehérjéket, majd beleforgatjuk a diót óvatosan, hogy a habot ne törjük össze. Kanállal vagy habzsákkal az üresen hagyott részbe töltjük.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórhatjuk porcukorral.
Tipp:
Aki édesebben szereti tehet bele picivel több cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »