Avokádókrémes kávés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta:
- 1 avokádó villával összetörve
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 ek holland kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- 1 ek balzsamecet krém
- 1 dl kávé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek olaj
- csipet só
- 1 ek rumaroma
A krém:
- 1 avokádó
- 10 dkg mascarpone krémsajt
- 2 ek porcukor
- fél lime citrom leve
- 1 limecitrom reszelt héja
A tetejére :
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük.
Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót.
Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20×30, a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.
A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokba vágjuk és aprítógépbe tesszük. A lime lével, és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk.
A krémsajtot ezután tegyük hozzá és azzal is jó krémesre keverjük.
A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.
A fehércsokit 2 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük.
A krémből tegyünk félre egy keveset és diszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.
Tipp:
Felfedeztem egy csodálatos ízvilágú deszertet, mely első benyomásra sem tűnt túl bonyolultnak, de annál izgalmasabbnak!
Ki hinné, hogy a semleges ízű avokádóból egy nagyon kellemes pikáns ízű krémet lehet készíteni! higgyétek el, ugyanis nagyon finom,nem hagytam volna ki az ízutazásaim során.
Aki kostolta nálam,az csak ámult, és bámult, hogy mennyire finom. Ehhez érettebb avokádó szükséges, és persze hogy a tésztájában is van avokádó!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »