Hozzávalók:
A tészta:
A krém:
A tetejére :
Elkészítése:
A piskótához a száraz hozzávalókat egy tálba elvegyítjük.
Egy másik a dagasztótálba szórjuk a kétféle cukrot, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a kávét, balzsamecetkrémet és a pépesített avokádót.
Egynemű masszává keverjük, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit 20×30, a tésztát beleöntjük, és elkenjük egyenletesen. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla, és átfordítjuk a piskótát a papír másik felére helyezzük vissza a tepsibe.
A krémhez az avokádóról lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokba vágjuk és aprítógépbe tesszük. A lime lével, és annak héjával ízesítjük, majd a cukorral jól összedolgozzuk.
A krémsajtot ezután tegyük hozzá és azzal is jó krémesre keverjük.
A tésztát ketté vágjuk, az alsó lapot krémmel megtöltjük, majd befedjük a másik lappal, és behűtjük.
A fehércsokit 2 ek olajjal gőz felett megolvasztjuk, majd a sütemény tetejére kenjük.
A krémből tegyünk félre egy keveset és diszítsük a tetejét vele. Másnap szeleteljük, és fogyasszuk.
Felfedeztem egy csodálatos ízvilágú deszertet, mely első benyomásra sem tűnt túl bonyolultnak, de annál izgalmasabbnak!
Ki hinné, hogy a semleges ízű avokádóból egy nagyon kellemes pikáns ízű krémet lehet készíteni! higgyétek el, ugyanis nagyon finom,nem hagytam volna ki az ízutazásaim során.
Aki kostolta nálam,az csak ámult, és bámult, hogy mennyire finom. Ehhez érettebb avokádó szükséges, és persze hogy a tésztájában is van avokádó!