Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos mákos alagút recept

Ananászos mákos alagút
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1/2 dl olaj
    • 3 kanál víz
    • 10 dkg mák

    A töltelék:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál cukor
    • vaníliaaroma
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő
    • 3 dl tej
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • friss vagy konzerv ananász (utóbbit le kell csepegtetni)
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból püspökkenyér formában piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel levágjuk az alját és kivágjuk a belsejét.

    A belsejéből kiesett tészta felét félretesszük. A másik felére nem lesz szükség.

    A krémhez a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, a kukoricakemenyítővel, a vaníliával és a tejjel. Feltesszűk főni és állandóan kevergetve besűrítjük, majd ha kész kihűtjük.

    A porcukrot kikeverjük a vajjal, és a kihűlt krémmel simára keverjük, hozzáadjuk a félretett tésztát összemorzsolva.

    Az ananaszból 3-4 karikát kisebb kockákra vágunk, a krémbe keverjük, majd az egészet a felvert tejszínnel lazítjuk.

    Beletöltjük a piskótába és a levágott aljjal befedjük.

    Tálaláskor porcukrozzuk.

    Tipp:

    Én sütöttem egy mézeslapot és azzal zártam le az alját, így még különlegesebb lett a kétféle tésztával. Ekkor 6-8 órat pihentessük a hütőben, hogy a mézeslap megszívhassa magát a krémmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá