Ananászos mákos alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 dl olaj
- 3 kanál víz
- 10 dkg mák
A töltelék:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál cukor
- vaníliaaroma
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- friss vagy konzerv ananász (utóbbit le kell csepegtetni)
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból püspökkenyér formában piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel levágjuk az alját és kivágjuk a belsejét.
A belsejéből kiesett tészta felét félretesszük. A másik felére nem lesz szükség.
A krémhez a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, a kukoricakemenyítővel, a vaníliával és a tejjel. Feltesszűk főni és állandóan kevergetve besűrítjük, majd ha kész kihűtjük.
A porcukrot kikeverjük a vajjal, és a kihűlt krémmel simára keverjük, hozzáadjuk a félretett tésztát összemorzsolva.
Az ananaszból 3-4 karikát kisebb kockákra vágunk, a krémbe keverjük, majd az egészet a felvert tejszínnel lazítjuk.
Beletöltjük a piskótába és a levágott aljjal befedjük.
Tálaláskor porcukrozzuk.
Tipp:
Én sütöttem egy mézeslapot és azzal zártam le az alját, így még különlegesebb lett a kétféle tésztával. Ekkor 6-8 órat pihentessük a hütőben, hogy a mézeslap megszívhassa magát a krémmel.