Hozzávalók:
A töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból püspökkenyér formában piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel levágjuk az alját és kivágjuk a belsejét.
A belsejéből kiesett tészta felét félretesszük. A másik felére nem lesz szükség.
A krémhez a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, a kukoricakemenyítővel, a vaníliával és a tejjel. Feltesszűk főni és állandóan kevergetve besűrítjük, majd ha kész kihűtjük.
A porcukrot kikeverjük a vajjal, és a kihűlt krémmel simára keverjük, hozzáadjuk a félretett tésztát összemorzsolva.
Az ananaszból 3-4 karikát kisebb kockákra vágunk, a krémbe keverjük, majd az egészet a felvert tejszínnel lazítjuk.
Beletöltjük a piskótába és a levágott aljjal befedjük.
Tálaláskor porcukrozzuk.
Én sütöttem egy mézeslapot és azzal zártam le az alját, így még különlegesebb lett a kétféle tésztával. Ekkor 6-8 órat pihentessük a hütőben, hogy a mézeslap megszívhassa magát a krémmel.