Ananászos mákos alagút

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 dl olaj
  • 3 kanál víz
  • 10 dkg mák

A töltelék:

  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • vaníliaaroma
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • friss vagy konzerv ananász (utóbbit le kell csepegtetni)
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból püspökkenyér formában piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni, majd éles késsel levágjuk az alját és kivágjuk a belsejét.

A belsejéből kiesett tészta felét félretesszük. A másik felére nem lesz szükség.

A krémhez a tojások sárgáját alaposan elkeverjük a cukorral, a kukoricakemenyítővel, a vaníliával és a tejjel. Feltesszűk főni és állandóan kevergetve besűrítjük, majd ha kész kihűtjük.

A porcukrot kikeverjük a vajjal, és a kihűlt krémmel simára keverjük, hozzáadjuk a félretett tésztát összemorzsolva.

Az ananaszból 3-4 karikát kisebb kockákra vágunk, a krémbe keverjük, majd az egészet a felvert tejszínnel lazítjuk.

Beletöltjük a piskótába és a levágott aljjal befedjük.

Tálaláskor porcukrozzuk.

Tipp:

Én sütöttem egy mézeslapot és azzal zártam le az alját, így még különlegesebb lett a kétféle tésztával. Ekkor 6-8 órat pihentessük a hütőben, hogy a mézeslap megszívhassa magát a krémmel.