Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-karamell pudingos párnácskák recept

Ananászos-karamell pudingos párnácskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta (500 g)
    • 1 doboz ananászkonzerv
    • 1 cs karamell ízű pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a párnácskák kenéséhez

    Elkészítése:

    A pudingot a szokásos módon készítsük el a tejből és a cukorból.

    A leveles tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyforma kisebb téglalapokra, melyeknek az egyik felét késsel vagdossuk be, a másik felére halmozzunk pudingot, annak a tetejére ananász darabkát. Fedjük be a tészta másik felével, villával nyomkodjuk le a tészta széleit.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk a kis batyukat, kenjük le felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt süssük szép aranybarnára.

    Tipp:

    Felvert tojás helyett vaníliás cukorral vagy barna cukorral is megszórhatjuk a tésztát, ami karamellizálódik a sütinken.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá