Ananászos-karamell pudingos párnácskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ananászos-karamell pudingos párnácskák

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta (500 g)
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 cs karamell ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás a párnácskák kenéséhez

Elkészítése:

A pudingot a szokásos módon készítsük el a tejből és a cukorból.

A leveles tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyforma kisebb téglalapokra, melyeknek az egyik felét késsel vagdossuk be, a másik felére halmozzunk pudingot, annak a tetejére ananász darabkát. Fedjük be a tészta másik felével, villával nyomkodjuk le a tészta széleit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk a kis batyukat, kenjük le felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp:

Felvert tojás helyett vaníliás cukorral vagy barna cukorral is megszórhatjuk a tésztát, ami karamellizálódik a sütinken.