Almás sütemény recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Töltelék:
- 1,25 kg hámozott, alma
- 60 g cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- fahéj ízlés szerint (kb 2 ek)
Tészta:
Elkészítése:
Töltelék:
Az almát meghámozzuk és a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük, majd egy nagyobb serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a saját levén megpároljuk. A végén a fehéjat is belekeverjük. Amíg elkészül a tészta, addig félretesszük.
Tészta:
A tojásfejérjékhez hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd felverjük habbá. Amikor már kemény a hab, akkor 2-3 részletben, folyamatosan keverve beledolgozzuk a cukrot is a habba. Ezután a tojássárgákat dolgozzuk bele óvatosan, hogy a habot ne törjük össze! Valamint ekkor adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is és keverjük bele a masszába.
A lisztet beleszitáljuk a tojásos masszába, majd egy habverővel óvatosan beleforgatjuk, csomómentesre keverjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a tészta felét beleöntjük és 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre. Negyed óra letelte után kivesszük a sütőből és egyenletesen elterítjük rajta az almás tölteléket, majd erre ráöntjük a maradék tésztát.
170 fokon tovább sütjük még 40 percig.
Ha kihűlt, akkor szeleteljük, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »