Almás-pudingos pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 7 dl almalé
- 5 ek cukor
- 2 csomag vanília puding
- fahéj
- 1,5-2 kg alma
Elkészítése:
A töltelék elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a fahéjból és a pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a megpucolt, lereszelt, kicsit megpárolt almát.
Rátesszük a másik lapot, majd villával megszurkáljuk és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









