Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos pite recept

Almás-pudingos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél mk só
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 7 dl almalé
    • 5 ek cukor
    • 2 csomag vanília puding
    • fahéj
    • 1,5-2 kg alma

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítése:

    A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a fahéjból és a pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.

    A tészta elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a megpucolt, lereszelt, kicsit megpárolt almát.

    Rátesszük a másik lapot, majd villával megszurkáljuk és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük.

    Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :)

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá