Almás-pudingos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél mk só
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
Töltelék:
- 7 dl almalé
- 5 ek cukor
- 2 csomag vanília puding
- fahéj
- 1,5-2 kg alma
Elkészítése:
A töltelék elkészítése:
A töltelékkel kezdünk. Az almaléből, a cukorból, a fahéjból és a pudingból sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 2 részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a megpucolt, lereszelt, kicsit megpárolt almát.
Rátesszük a másik lapot, majd villával megszurkáljuk és lassú tűzön (180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük.
Teljesen kihűtjük, mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :)
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »