Almás pite egyszerűen recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek sertészsír
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromlé
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2 részre osztjuk. Egyiket zsírozott, lisztezett, 23*37 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a kinyomkodott reszelt almát és a többi hozzávalót megpároljuk. Kis hűlés után a tésztára simítjuk, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Megszurkáljuk, végül megkenjük a tojásfehérjével. Aranybarnára sütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.
Kihűlve, porcukrozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









