Almás pite egyszerűen recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek sertészsír
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
- 1 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromlé
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2 részre osztjuk. Egyiket zsírozott, lisztezett, 23*37 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a kinyomkodott reszelt almát és a többi hozzávalót megpároljuk. Kis hűlés után a tésztára simítjuk, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Megszurkáljuk, végül megkenjük a tojásfehérjével. Aranybarnára sütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.
Kihűlve, porcukrozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »