Almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál tejföl
- 6 gramm sütőpor
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 3 evőkanál búzadara
A pite lekenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és hideg helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk, majd a búzadarát hozzákeverjük.
Az egyik tésztát a tepsi méretre nyújtjuk, beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával. Elterítjük rajta az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét lekenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










