Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál tejföl
- 6 gramm sütőpor
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 3 evőkanál búzadara
A pite lekenéséhez:
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és hideg helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk, majd a búzadarát hozzákeverjük.
Az egyik tésztát a tepsi méretre nyújtjuk, beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával. Elterítjük rajta az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét lekenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »