Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 3 evőkanál tejföl
    • 6 gramm sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • fahéj ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 3 evőkanál búzadara

    A pite lekenéséhez:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és hideg helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül.

    Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk, majd a búzadarát hozzákeverjük.

    Az egyik tésztát a tepsi méretre nyújtjuk, beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával. Elterítjük rajta az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. A tetejét lekenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

    180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá