Almás pite recept
Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
- csipet só
- kb 15 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 kg reszelt alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- cukor almától függően
- 2 cs vaníliás cukor
- egy kicsi búzadara a tepsi szórásához
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztának hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk (tejföllel lehet korrigálni a tészta állagát, ha szükséges).
A tésztát elfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a zsírozott, búzadarával megszórt 35*30 cm-es tepsit, rátesszük az ízesített és kinyomkodott almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
A felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. Közepes lángon sütjük kb 30 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










