Almás pite recept

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
- csipet só
- kb 15 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 kg reszelt alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- cukor almától függően
- 2 cs vaníliás cukor
- egy kicsi búzadara a tepsi szórásához
Tetejére:
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztának hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk (tejföllel lehet korrigálni a tészta állagát, ha szükséges).
A tésztát elfelezzük és kinyújtjuk.
Az egyik kinyújtott lappal kibéleljük a zsírozott, búzadarával megszórt 35*30 cm-es tepsit, rátesszük az ízesített és kinyomkodott almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
A felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk. Közepes lángon sütjük kb 30 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »