Almás pite recept

Elkészítése:
Egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk és állni hagyjuk.
(Én 1,5 kg almát pucoltam és reszeltem le, majd a cukorral, fahéjjal együtt kicsit elforraltam a levét és még melegen ráraktam az első lapra, úgy fedtem le a másikkal).
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd kétfelé vesszük.
Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kinyomkodott, reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.
Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük, 180 fokon kb 40-45 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »