Almás pite recept
Elkészítése:
Egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk és állni hagyjuk.
(Én 1,5 kg almát pucoltam és reszeltem le, majd a cukorral, fahéjjal együtt kicsit elforraltam a levét és még melegen ráraktam az első lapra, úgy fedtem le a másikkal).
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, majd kétfelé vesszük.
Az egyik felét elnyújtjuk és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kinyomkodott, reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.
Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával és megsütjük, 180 fokon kb 40-45 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









