Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • pici só
    • 25 dkg margarin
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • 4 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fahéj
    • 3 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kivéve a tojássárgáját, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.

    Elkészítjük az almatölteléket: A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat. Ha megfőtt az alma akkor a pudingport hozzáadjuk, és összerottyantjuk. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta kinyújtott másik felével.

    A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá