Almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • pici só
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • 3 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kivéve a tojássárgáját, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.

Elkészítjük az almatölteléket: A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat. Ha megfőtt az alma akkor a pudingport hozzáadjuk, és összerottyantjuk. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta kinyújtott másik felével.

A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.