Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás őzgerinc recept

Almás őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 szép alma
    • 15 dkg darált dió
    • 5 dkg vágott dió
    • 15 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor

    A bevonathoz:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 3 dkg vaj
    • 5 dkg vágott dió
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 tk vaj

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.

    A tojást a cukorral, a reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt és hozzákeverjük a reszelt almát, majd tovább keverjük (levével együtt adjuk hozzá).

    A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.

    Az őzgerincformát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és az almás masszát beleöntjük. Kissé eligazítjuk a formában.

    190 fokra előmelegítjük a sütőt és kb 40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk, majd amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.

    A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük.

    A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk és a süteményt megszórjuk vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá