Almás őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 szép alma
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg vágott dió
- 15 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
A bevonathoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg vaj
- 5 dkg vágott dió
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk vaj
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást a cukorral, a reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt és hozzákeverjük a reszelt almát, majd tovább keverjük (levével együtt adjuk hozzá).
A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és az almás masszát beleöntjük. Kissé eligazítjuk a formában.
190 fokra előmelegítjük a sütőt és kb 40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk, majd amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük.
A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk és a süteményt megszórjuk vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »