Hozzávalók:
A tésztához:
A bevonathoz:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást a cukorral, a reszelt citrom héjjal habosra keverjük 10 perc alatt és hozzákeverjük a reszelt almát, majd tovább keverjük (levével együtt adjuk hozzá).
A lisztet, darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és az almás masszát beleöntjük. Kissé eligazítjuk a formában.
190 fokra előmelegítjük a sütőt és kb 40 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk, majd amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük.
A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót. Összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra öntjük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk és a süteményt megszórjuk vele.