Almás krémes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 28*18 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy csipet só
- 8 g vaníliás cukor
- 100 g cukor
- 120 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
Almaréteghez:
- 4 alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1 tk fahéj
- 20 g kukoricakeményítő
- 50 g víz
Krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 6 dkg kristálycukor
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- 1,7 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin
- 3 ek víz
- 25 dkg mascarpone
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
Először a lapot sütjük ki, amit majd kettévágunk. Azért ezzel kezdünk, mert a kihült egyik lapra forrón fogjuk rákenni az almás tölteléket.
A tojásokat a sóval és 10 dkg cukorral sűrűre, habosra verjük. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
180 fokon 20-25 percig sütjük egy sütőpapíros tepsiben.
Az almás réteghez az almákat meghámozzuk kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ráöntjük a citromlevet, hozzáadjuk a fahéjat és a kristálycukrot, majd elkeverjük.
20 gr. keményítőt 50 gr. vízzel elkeverünk.
Az almát egy serpenyőben pároljuk 8-10 percig. Ha levet eresztett, ráöntjük a vizes keményítőt és sűrűre főzzük.
Ráöntjük még forrón az alsó lapra és elsimítjuk, majd együtt hűtjük ki.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, keményítővel, vaniliával, majd hozzáöntjük a tej 1/3-át. A maradék tejet elforraljuk és hozzáöntjük a tojássárgás masszához, amit felfőzünk, sűrírünk.
A zselatint hideg vízzel leötve pár percig duzzasztjuk, pár másodperc alatt mikróban folyósra melegítve a meleg krémhez adva elkeverjük. Langyosra hülés után kikavarjuk a mascarponéval, végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk és beleforgatjuk.
A kihűlt almás töltelékre kenjük a vaníliás krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét porcukorral szórjuk.
Tipp:
Nagy tepsibe 8 tojásos tészta és 3 adag almatöltelék, valamint dupla krém adag fog kelleni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »