Almás krémes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 28*18 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy csipet só
- 8 g vaníliás cukor
- 100 g cukor
- 120 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
Almaréteghez:
- 4 alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1 tk fahéj
- 20 g kukoricakeményítő
- 50 g víz
Krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 6 dkg kristálycukor
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- 1,7 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 g zselatin
- 3 ek víz
- 25 dkg mascarpone
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
Először a lapot sütjük ki, amit majd kettévágunk. Azért ezzel kezdünk, mert a kihült egyik lapra forrón fogjuk rákenni az almás tölteléket.
A tojásokat a sóval és 10 dkg cukorral sűrűre, habosra verjük. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
180 fokon 20-25 percig sütjük egy sütőpapíros tepsiben.
Az almás réteghez az almákat meghámozzuk kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. Ráöntjük a citromlevet, hozzáadjuk a fahéjat és a kristálycukrot, majd elkeverjük.
20 gr. keményítőt 50 gr. vízzel elkeverünk.
Az almát egy serpenyőben pároljuk 8-10 percig. Ha levet eresztett, ráöntjük a vizes keményítőt és sűrűre főzzük.
Ráöntjük még forrón az alsó lapra és elsimítjuk, majd együtt hűtjük ki.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, keményítővel, vaniliával, majd hozzáöntjük a tej 1/3-át. A maradék tejet elforraljuk és hozzáöntjük a tojássárgás masszához, amit felfőzünk, sűrírünk.
A zselatint hideg vízzel leötve pár percig duzzasztjuk, pár másodperc alatt mikróban folyósra melegítve a meleg krémhez adva elkeverjük. Langyosra hülés után kikavarjuk a mascarponéval, végül a felvert tejszínt is hozzáadjuk és beleforgatjuk.
A kihűlt almás töltelékre kenjük a vaníliás krémet, befedjük a másik lappal és a tetejét porcukorral szórjuk.
Tipp:
Nagy tepsibe 8 tojásos tészta és 3 adag almatöltelék, valamint dupla krém adag fog kelleni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









