Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2-3 nagy szem alma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- fél liter habtejszín
- fahéj
Elkészítése:
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10-12 percig.
Míg az alma sül, elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd a lisztet hozzáadjuk és óvatosan belerogatjuk.
A kész masszát egyenletesen az almára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe, majd kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült, langyosra hűtjük és átfordítjuk egy tálcára.
A pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és jól kihabosítjuk.
A piskótára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a felvert tejszínt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »