Almás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás krémes

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2-3 nagy szem alma
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • fél liter habtejszín
  • fahéj

Elkészítése:

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.

A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10-12 percig.

Míg az alma sül, elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd a lisztet hozzáadjuk és óvatosan belerogatjuk.

A kész masszát egyenletesen az almára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe, majd kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült, langyosra hűtjük és átfordítjuk egy tálcára.

A pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és jól kihabosítjuk.

A piskótára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a felvert tejszínt.