Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás párna recept

Almás párna
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs előre nyújtott leveles tészta
    • 5-6 közepes nagyságú alma
    • fahéj és kristálycukor ízlés szerint
    • 1 ek étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor kevés vízben csomómentesre keverve
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

    Egy serpenyőben néhány percig pároljuk és közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Közben a keményítőt/pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd az almára öntjük és besürítjük vele.

    Az almás tölteléket félretesszük és kihűtjük.

    A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik felé 2 párhuzamos bemetszést ejtünk, a másik felére pedig almás tölteléket halmozunk. A töltelék mellett körbekenjük a tészta szélét kevés vízzel, majd ráhajtjuk a bevágott részét és a széleket villával összenyomkodjuk.

    Felvert tojással lekenjük és 210 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá