Almás párna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás párna

Hozzávalók:

  • 1 cs előre nyújtott leveles tészta
  • 5-6 közepes nagyságú alma
  • fahéj és kristálycukor ízlés szerint
  • 1 ek étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor kevés vízben csomómentesre keverve
  • 1 felvert tojás

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük.

Egy serpenyőben néhány percig pároljuk és közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. Közben a keményítőt/pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd az almára öntjük és besürítjük vele.

Az almás tölteléket félretesszük és kihűtjük.

A leveles tésztát kitekerjük és 8 egyforma téglalapra vágjuk. A téglalapok egyik felé 2 párhuzamos bemetszést ejtünk, a másik felére pedig almás tölteléket halmozunk. A töltelék mellett körbekenjük a tészta szélét kevés vízzel, majd ráhajtjuk a bevágott részét és a széleket villával összenyomkodjuk.

Felvert tojással lekenjük és 210 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.