Almás krémes recept

Hozzávalók:
Krém:
- 6 dl 100 %-os almalé
- 2 reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- fél citrom leve
Továbbá:
- 2 tekercs friss leveles tészta
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt és ráhelyezünk egy másik tepsit és aranybarnára sütjük kb 25 perc alatt. Így járunk el a másik lappal is.
2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
3. A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal.
Levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.
A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »