Almás-körtés pite recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 20 dkg körte
- cukor
- fahéj
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát.
A reszelt almát és körtét addig pároljuk a cukorral, amíg a leve el nem párolog, majd fahéjjal ízesítjük.
A tepsiben lévő tésztán eloszlatjuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
Villával megszurkáljuk, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »