Almás-körtés pite recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 20 dkg körte
- cukor
- fahéj
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát.
A reszelt almát és körtét addig pároljuk a cukorral, amíg a leve el nem párolog, majd fahéjjal ízesítjük.
A tepsiben lévő tésztán eloszlatjuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
Villával megszurkáljuk, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »