Almás-körtés pite recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 20 dkg körte
- cukor
- fahéj
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát.
A reszelt almát és körtét addig pároljuk a cukorral, amíg a leve el nem párolog, majd fahéjjal ízesítjük.
A tepsiben lévő tésztán eloszlatjuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
Villával megszurkáljuk, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »