Almás-körtés pite recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 20 dkg körte
- cukor
- fahéj
A tészta kenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kettéosztjuk és az egyiket a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát.
A reszelt almát és körtét addig pároljuk a cukorral, amíg a leve el nem párolog, majd fahéjjal ízesítjük.
A tepsiben lévő tésztán eloszlatjuk a tölteléket és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát.
Villával megszurkáljuk, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. 180 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









