Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kiflipuding vaníliaszósszal recept

Almás kiflipuding vaníliaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Almás kiflipudinghoz:

    • 4 kifli
    • 4 édes alma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek méz
    • 4 tk eritrit
    • 3 dl habtejszín
    • 2 dl tej
    • 2 tk vaníliaaroma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 5 dkg mazsola
    • 0,5 dl rum
    • 5 dkg vaj

    Vaníliaszószhoz:

    • 1 cs tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 2 ek eritrit
    • 6 dl tej

    Elkészítése:

    A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre és hagyjuk állni, hogy magába szívja.

    Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.

    Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.

    A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel és a habtejszínnel. A kiflit vékonyan karikázzuk fel.

    A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal. Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.

    Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.

    A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje).

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vaníliaszósszal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá