Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csoda recept

Almás csoda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 120 g cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 60 ml olaj
    • 60 ml víz
    • 150 g rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3-4 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliaízű pudingpor
    • 60 g cukor
    • 500 ml tej
    • 3 picit savanyúbb alma

    Tetejére:

    • 500 ml habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kakaópor vagy fahéj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

    A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.

    A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.

    A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.

    Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.

    Tipp:

    A krémhez a tejet helyetesíthetjük almalével is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá