Almás csoda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 120 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 60 ml olaj
- 60 ml víz
- 150 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 cs vaníliaízű pudingpor
- 60 g cukor
- 500 ml tej
- 3 picit savanyúbb alma
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- kakaópor vagy fahéj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.
A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.
A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.
Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.
Tipp:
A krémhez a tejet helyetesíthetjük almalével is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









