Almás csoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 120 g cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 ml olaj
- 60 ml víz
- 150 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 cs vaníliaízű pudingpor
- 60 g cukor
- 500 ml tej
- 3 picit savanyúbb alma
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- kakaópor vagy fahéj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.
A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.
A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.
Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.
Tipp:
A krémhez a tejet helyetesíthetjük almalével is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »