Almás csoda recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 120 g cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 60 ml olaj
- 60 ml víz
- 150 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 ek kakaópor
Krémhez:
- 2 cs vaníliaízű pudingpor
- 60 g cukor
- 500 ml tej
- 3 picit savanyúbb alma
Tetejére:
- 500 ml habtejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- kakaópor vagy fahéj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.
A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.
A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.
Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.
Tipp:
A krémhez a tejet helyetesíthetjük almalével is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.