Almás csoda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás csoda

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 120 g cukor
  • 3 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 60 ml olaj
  • 60 ml víz
  • 150 g rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 ek kakaópor

Krémhez:

  • 2 cs vaníliaízű pudingpor
  • 60 g cukor
  • 500 ml tej
  • 3 picit savanyúbb alma

Tetejére:

  • 500 ml habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kakaópor vagy fahéj

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A cukrot elkeverjük a tojássárgájaval, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat, vizet, lisztet, sütőport és a felvert fehérje habot és végül a kakaóport is.

A tesztát belesimítjuk egy zsírozott, lisztezett tepsiben és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A pudingport megfőzzük a tejben a cukorral. Mielőtt készre főznénk, belekeverjük a lereszelt almákat is.

A kész almás pudingot elsimítjuk a kihűlt tésztán és az egészet kihűtjük.

Végül felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a süti tetejére simítjuk. Ezt még megszórhatjuk fahéjjal vagy kakaóval.

Tipp:

A krémhez a tejet helyetesíthetjük almalével is.