Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás pudingkrém ropogós leveles tésztával recept

Áfonyás pudingkrém ropogós leveles tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6-8 pohárhoz:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5-6 ek kristálycukor
    • 4 dl habtejszín

    Ropogós tésztához:

    • 1 cs leveles tészta (270 g)
    • 2-3 ek porcukor

    Karamellizált áfonyához:

    • 20 dkg áfonya
    • 3 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Ezután öntsük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

    Amikor kellően besűrűsödött vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz.

    A leveles tésztát szórjuk meg porcukorral, majd a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor.

    Ezután fordítsuk át egy sütőpapírra, majd ezt a felét is szintén szórjuk meg porcukorral és gyengéden menjünk át rajta a sodrófával.

    Ezután helyezzünk rá egy sütőpapírt és egy akkora tepsit nyomatéknak mint a tészta mérete.

    Helyezzük be a forró sütőbe, majd kb 20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem 15 percig, majd levettem a tepsit és a sütőpapírt és úgy sütöttem készre).

    Amikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tördeljük apróra.

    Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd keverjük össze.

    Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben egyszer, óvatosan keverjük át), majd hűtsük ki teljesen.

    A poharakba egyenlően osszuk el a teljesen kihűlt, karamellizált áfonya több mint a felét, majd kanalazzuk rá a pudingkrém felét.

    Ezután szórjuk meg az apróra tördelt leveles tésztával, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.

    Végül díszítsük a maradék áfonyával, ízlés szerint a ropogósra sült leveles tésztával.

    Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a leveles tészta állás közben elveszti a ropogóságát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá