Hozzávalók 6-8 pohárhoz:
Ropogós tésztához:
Karamellizált áfonyához:
Elkészítése:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. Ezután öntsük hozzá a maradék tejet, adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor kellően besűrűsödött vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a kihűlt pudinghoz.
A leveles tésztát szórjuk meg porcukorral, majd a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor.
Ezután fordítsuk át egy sütőpapírra, majd ezt a felét is szintén szórjuk meg porcukorral és gyengéden menjünk át rajta a sodrófával.
Ezután helyezzünk rá egy sütőpapírt és egy akkora tepsit nyomatéknak mint a tészta mérete.
Helyezzük be a forró sütőbe, majd kb 20 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem 15 percig, majd levettem a tepsit és a sütőpapírt és úgy sütöttem készre).
Amikor a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tördeljük apróra.
Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral és ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd keverjük össze.
Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben egyszer, óvatosan keverjük át), majd hűtsük ki teljesen.
A poharakba egyenlően osszuk el a teljesen kihűlt, karamellizált áfonya több mint a felét, majd kanalazzuk rá a pudingkrém felét.
Ezután szórjuk meg az apróra tördelt leveles tésztával, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.
Végül díszítsük a maradék áfonyával, ízlés szerint a ropogósra sült leveles tésztával.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a leveles tészta állás közben elveszti a ropogóságát.